Служебният премиер отправи остри критики към Народното събрание. Така, както са

...
Служебният премиер отправи остри критики към Народното събрание. Така, както са
Коментари Харесай

Служебният премиер отправи остри критики към Народното събрание

Служебният министър председател насочи остри рецензии към Народното събрание. 

Така, както са заложени параметрите в в този момент настоящия План за възобновяване и резистентност, не е добре за нас. Предходното държавно управление беше поело ангажимент за понижаване с 40% на въглеродните излъчвания. Това значи затваряне на съответни мощности, работещи с въглища. Ако това се случи, ще нанесе голяма вреда върху българската стопанска система и сигурността на електроенергийната система, разяснява Гълъб Донев, съобщи Нова тв.

„ Имаме опция да предоговорим, в случай че това се схване от Европейска комисия. Както Планът е подписан, задължава България още тази година да понижи с 10% въглеродните излъчвания, което за нас не е задоволително. Ние сме в контакт с Европейска комисия и ще настояваме този стихотворец ангажимент от предходното държавно управление да бъде отложен, преразгледан, с приемане на друга насочна година ”, добави Донев.

Служебното държавно управление ще внесе електроенергийна тактика, която да „ покаже развиването на електроенергийния бранш в България в околните няколко години ”, посочи служебният министър-председател. 

„ Народното събрание се занимава с всичко останало, само че не и с главната си активност - законотворческата. Всички закони по Плана за възобновяване са импортирани от служебното държавно управление. Не съм оптимист, че ще бъдат признати повече от 2-3 импортирани законопроекта. Съдете сами отговорността за кого остава ”, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР